• Eurokarbon d.o.o.

Radionice u KNAP-u pod pokroviteljstvom Karbona

Karbon i kulturni centar KNAP već tradicionalno održavaju kreativno likovnu radionicu za djecu i roditelje.


Likovna radionica za djecu

Radionica je namijenjena djeci koja pokazuju potrebu za likovnim stvaralaštvom. Stručna voditeljica akademska slikarica, Vesna Šmigovec Gregurić, polaznicima nudi mogućnost rada u različitim likovnim tehnikama: od modeliranja, crtanja, slikanja, kaširanja, grafičkih tehnika do kreiranja likovnih oblika izrađenih od recikliranih materijala.


Ovakve radionice razvijaju maštu, osjećaj za prostor, ravnotežu i sklad likovnih elemenata, te razvija motoričke sposobnosti ruke. U skladu s dječjim potrebama odabir teme za rad prilagođava se uzrastu pojedinog djeteta, te voditelj pristupa svakom polazniku individualno. Na kraju mjeseca voditeljica u suradnji s polaznicima kreira izložbu od radova nastalih taj mjesec.


Ciljana skupina: djeca od 5 do 11 godina starosti sa naglašenim afinitetom ka likovnom izražavanju.


Vrijeme održavanja: utorkom od 17.00 do 19.30h


Crtanje i slikanje za djecu

Radionica crtanja i slikanja za djecu postepeno uvodi polaznike u svijet umjetnosti. Upoznavanjem s perspektivom, proporcijama i kompozicijom slike te tehnikama crtanja i slikanja voditeljica, Jurana Linarić Mihalić, približiti će umjetnost dječjem načinu razmišljanja. Kroz program radionice polaznici će upoznati načine promatranja objekata te se upoznati s tajnama crtanja i slikanja velikih majstora koje poslije primjenjuju u svojim radovima. Individualni pristup prema svakom polazniku potiče se otkrivanje vlastitog afiniteta unutar bogatog nasljeđa likovne umjetnosti, a rezultat su radovi naglašene osobnosti. Na kraju mjeseca voditeljica kroz razgovor sa polaznicima odabire najbolje radove nastale u tom mjesecu te priređuje izložbu na kojoj razgovaraju o izloženim radovima i daljnjim mogućnostima u njihovom stvaralaštvu.


Ciljana skupina: djeca od 6. do 8. razreda osnovne škole koja pokazuju interes prema likovnom stvaralaštvu te želju za upoznavanjem svijeta likovne umjetnosti


Vrijeme održavanja: petkom od 18.30 do 20.00h.


Iako su ove radionice zatvorenog tipa uvijek se možete pridružiti povremenim radionicama "Kreativna familija" za djecu, roditelje, bake i ujake 12.4., 26.4., 17.5. i 7.6. od 17:30 do 19:00h na adresi KNAP-a (Ivanićgradska ulica 41A, 10 000 Zagreb)
20 views0 comments

Recent Posts

See All