• Eurokarbon d.o.o.

"Boranka u Botaničaru" se nastavlja!


Kako bi se hvalevrijedna kampanja „Boranka“ bolje promovirala u javnosti, osmišljen je cijeli niz promotivnih materijala i alata, među kojima je glavni kreativni „alat“ kampanje bila tzv. Boralica.

Boralica je bojica izrađena od pepela u požarima izgorenih borova, a proizvedena je u našem proizvodnom pogonu Karbona s otoka Korčule.

Upravo taj kreativni alat poslužio je kao medij za stvaranje divnih umjetničkih djela koja su se mogla pogledati u Botaničaru u periodu od 15.11.2018. do 6.12.2018. godine.

Izložba je dobrotvorno-prodajnog karaktera, a cilj je bio prodajom umjetničkih radova povećavati broj živih sadnica na opožarenim područjima.

Objedinjeno je 30 radova kroz koje je svaki pojedini autor prikazao svoju interpretaciju šume, kao i života koji u njoj obitava kako bi potpomogli kampanji Boranka u njenom cilju - pošumljavanje opožarenih područja Dalmacije.

Simbolički, iz spaljenog drveta preslikanog na papiru nastao je, i nastat će, novi život.

Boranka u Botaničaru jedina je likovna izložba koja vraća život iz pepela.

Podržite akciju kupnjom sljedećih umjetničkih radova!


Ana Guberina

anaguberina@gmail.com https://www.singulart.com/en/artist/ana-guberina-1019

Slikarstvo je magistrirala na "Arthouse, College of Visual Arts" u Ljubljani. Studijski je boravila u Hamburgu, Los Angeles i Parizu. Do sada je izlagala na četrdesetak samostalnih izložbi i sudjelovala na brojnim skupnim izložbama i umjetničkim projektima u zemlji i inozemstvu.

Njezin profiliran likovni izričaj, snažan kolorizam i osebujna gestualnost, privlači pozornost likovne kritike, galerista i publike. Za svoj rad više je puta dobila priznanja i nagrade. Djela joj se nalaze u galerijama, javnim i privatnim zbirkama suvremene umjetnosti. Članica je HDLU, WAG Hrvatska i CIVA "Christians in the Visual Arts".

Rad br.1 Naziv rada: Ritam jeseni Tehnika: pastela, 42 x 29,7 cm Cijena: 1500,00 kn

DOSTUPNO ZA KUPNJU

Rad br.2 Naziv rada: Gibanja i strukture Tehnika: akril na platnu, 50 x 40 cm Cijena: 5000,00 kn

DOSTUPNO ZA KUPNJU

Cella Anita Celić

thecella@gmail.com https://www.behance.net/anitaceliccella https://www.facebook.com/CellaAndWolves

Akademski slikar-grafičar, diplomirala 2007. na Akademiji Likovnih Umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala na izložbama u zemlji i inozemstvu, radionicama, multimedijalnim projektima i suradnjama. Najčešće se izražava kroz crtež i kolaž.

Kolaži su joj objavljeni u monografiji "Cutting Edges - Contemporary Collage" , izdavačka kuća Gestalten, Berlin. Djeluje također i pod imenom Cella&Wolves. Član je HDLU- a. Živi i radi u Zagrebu.

Rad br.1 (lijevo) Tehnika: pastela, 29,7 x 42 cm Cijena: 350,00 kn

DOSTUPNO ZA KUPNJU

Rad br.2 (desno) Tehnika: kolaž, 29,7 x 42 cm Cijena: 850,00 kn

PRODANO


Danijel Srdarev

danijelsrdarev@gmail.com http://danijelsrdarev.blogspot.com

"Razigrana maštovitost i crtačka opuštenost Danijela Srdareva nalaze mogućnost izraza u brojnim medijima, u raznim modifikacijama, u svakovrsnim emanacijama." - akademik Tonko Maroević iz teksta "Pripitomljena zvjerad".

Rad br.1 Naziv rada: Stoljetne pinije i mirisi vrtova Tehnika: pastela, 42 x 29,7 cm (3 spojena rada) Cijena: 500,00 kn

DOSTUPNO ZA KUPNJU


Rad br.2 Tehnika: drvorez, 42 x 29,7 cm Cijena: 1000,00 kn

PRODANO


Filip Pomykalo

filip@pomykalo.com Website - http://www.pomykalo.com Instagram - https://www.instagram.com/pomykalo Facebook - https://www.facebook.com/pomykalo Tumblr - http://pomykalo.tumblr.com Linkedin - https://www.linkedin.com/in/filip-pomykalo-b8484b27/

Filip Pomykalo grafički je dizajner i ilustrator diplomirao na University of the Arts London na smjer MA Graphic Media Design na fakultetu London College of Communication.

Filipa zanimaju svakodnevne banalnosti, neobične situacije i naizgled obični ljudi. Stilizacija, oskudna paleta boja, tekstura i jednostavni motivi, alati su kojima interpretira svoja zapažanja i misli. Manualni rad veoma je bitan u njegovom procesu jer smatra da iz greške i eksperimenta proizlaze jedinstvene anomalije koje nikada neće moći biti savršeno replicirane, stoga mu takav proces omogućava rast, stvaranje novih otkrića.

Zbog korištenja kombinacije tradicionalnih materijala i digitalne intervencije njegov rad može se opisati kao moderna digitalna ilustracija s kvalitetom tradicionalnih medija.

Rad br.1 (lijevo) Tehnika: pastela, 29,7 x 42 cm Cijena: 400,00 kn

PRODANO

Rad br.2 (desno) Tehnika: Kombinirana tehnika, digitalni tisak na arhivskom papiru Cijena: 300,00 kn

PRODANO


Goranka Politeo

politeo.goranka@gmail.com

Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu godine u klasi Alberta Kinerta na odjelu za grafiku.

Izlagala je na više od 100 samostalnih i grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, te dobrotvornim i aukcijskim izložbama. Najčešće se koristi tehnikom akvarela.

Rad br.1 (lijevo) Naziv rada: Put Tehnika: pastela, 29,7 x 42 cm Cijena: 800,00 kn

DOSTUPNO ZA KUPNJU

Rad br.2 (desno) Naziv rada: Listopad Tehnika: pastela, 30 x 40 cm Cijena: 1200,00 kn

DOSTUPNO ZA KUPNJU


Ida Išter

idaa.ister@gmail.com https://www.instagram.com/i_don.t_wanna/

Ida Išter diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Omiljene tehnike su joj akvarel, digitani kolaž, tuš, olovka.

Radovi Ide su apstraktni i uglavnom popraćeni tekstom. Česte teme u radovima su priroda i psihologija.

Rad br.1 (lijevo) Tehnika: pastela, 29,7 x 42 cm Cijena: 350,00 kn

PRODANO

Rad br.2 (desno) Tehnika: akvarel, tuš, 30 x 30 cm Cijena: 450,00 KN

PRODANO


Klasja Habjan

habjanklasja@gmail.com http://klasjahabjan.tumblr.com https://www.behance.net/klasja

Klasja Habjan ilustratorica je i grafička dizajnerica. Diplomirala je na Studiju dizajna u Zagrebu gdje je dobila godišnju nagradu za samoinicirani projekt Od(blok)iraj - blok za crtanje, pisanje i istraživanje.

Sudjelovala je na više grupnih izložbi dizajna i ilustracije te je održala dvije samostalne izložbe, a trenutno priprema treću u galeriji Šira. Njezin profesionalni rad na području dizajna, u suradnji sa Zitom Nakić (klasja&zita), često uključuje autorske ilustracije. Uz navedeno, bavi se pisanjem kratkih priča

.

Rad br.1 (lijevo) Prvi rad prikazuje brezovu šumu. Debla se međusobno dotiču granama, suptilno komuniciraju. Bjelina između i oko njih istovremeno odražava isprepletenu nježnost i grubost njihove kore. Tehnika: pastela 29,7 x 42 cm Cijena: 500,00 kn

PRODANO

Rad br.2 (desno) Drugi rad malog formata prikazuje stablo s plodovima. Poput herbarija ili fotografije preslikava krivulju i detalje biljke, što odgovara prostoru izlaganja, i stvara dojam nadrealnog. Tehnika: vlastita kombinirana tehnika Cijena: 400,00 KN

DOSTUPNO ZA KUPNJU


Lora Elezović

lora.elezovic@gmail.com

Po završetku Škole primjenjene umjetnosti i dizajna upisuje Akademiju likovnih umjetnosti.

Izlagala je na nekoliko skupnih izložbi i jednoj samostalnoj.

U svom likovnom radu najčešće koristi crtačke tehnike, tuš i pero te olovku. Originalni crtež često prenosi u bakropis, grafičku tehniku dubokog tiska koja joj omogućava multipliciranje originalnog dijela.

Rad br.1 (lijevo) Naziv rada: Šuma Tehnika: pastela, 29,7 x 42 cm Cijena: 400,00 kn

PRODANO

Rad br.2 (desno) Naziv rada: Ćuk Tehnika: tuš i pero,10,1 x 12,3 cm Cijena: 400,00 KN

DOSTUPNO ZA KUPNJU


Iva Ćurić

curiciva@gmail.com

Po završetku Škole primjenjene umjetnosti i dizajna upisuje Akademiju likovnih umjetnosti.

Izlagala je na nekoliko skupnih izložbi i jednoj samostalnoj. U svom likovnom radu najčešće koristi crtačke tehnike, tuš i pero te olovku.

Originalni crtež često prenosi u bakropis, grafičku tehniku dubokog tiska koja joj omogućava multipliciranje originalnog dijela.

Rad br.1 (lijevo) Tehnika: pastela, 29,7 x 42 cm Cijena: 300,00 kn

PRODANO

Rad br.2 (desno) Tehnika: slijepi tisak, 30 x 30 cm Cijena: 650,00 KN

DOSTUPNO ZA KUPNJU


Marija Čingel

marecing@gmail.com https://marijacingel.pb.studio/ Facebook - www.facebook.com/artbymcingel/

Magistrirala slikarstvo na Arthouse - College of Visual Arts u Ljubljana s temom „Slikarska fantazija na vodi - Suminagashi kao apstraktni slikarski izričaj“.

Izlagala na više skupnih izložbi u zemlji, na World Art Games 2015 u Bratislavi i samostalnoj izložbi u Ljubljani 2017. U smislu cjeloživotnog učenja i napredovanja dodatno se privatno usavršavala na raznim umjetničkim radionicama u Italiji, Portugalu i Španjolskoj. Članica je IWS - International Watercolor Society i HDLU Zagreb.

Njezin umjetnički rad i kreativnost kao odraz vlastitih osjećaja, opažanja, uvjerenja i mašte prožeti su potragom i otkrivanjem bitnog svjedočeći o smislu našeg postojanja.

Rad br.1 Naziv rada: Novi život iz pepela "Čovjek samo srcem dobro vidi. Ono bitno očima je nevidljivo.” (Antoine de Saint-Exupéry) Tehnika: pastela, 29,7 x 42 cm Cijena: 500,00 kn

DOSTUPNO ZA KUPNJU

Rad br.2 (desno) Naziv rada: Drvo života ”Kroz duh čovjek nadilazi granice percepcije.” (Gilles Deleuze) Suminagashi, drevna japanska tehnika marmoriranja papira, izvodi se na površini vode, a slika prenesena na papir, nastala iz interakcije autoričinih nutarnjih kreativnih poriva i ritma kretanja vode, predstavlja zarobljeni trenutak gibanja tuša na vodi, kao svjedok vremena, pokreta i njegovog trajanja. Kap po kap od običnog tuša i boja nošenih strujanjima vode nastaje jedinstveno djelo neobične ljepote. Suminagashi nas tako podsjeća da je svatko od nas jedinstven, poseban i neponovljiv, te unatoč raznim strujanjima i uplivima, pozvan i odgovoran da gradi i slika svoj vlastiti životni put, korak po korak, kap po kap. I da je svaka kap jednako važna, te ostaje zabilježena i utkana u cjelovitu (životnu) sliku. Suminagashi je slika, otisak jednog uhvaćenog momenta gibanja. Svjedoči nam o važnosti sadašnjeg trenutka, baš ovog našeg osobnog i konkretnog sadašnjeg trenutka. Autorica nas svojim suminagashi djelima želi potaknuti da se češće zaustavimo i sami sebe upitamo kakvu li to sliku mi projiciramo, odnosno kakva otisak bismo ostavili - sada, u ovom trenutku svog postojanja…. ”Jer sadašnjost je točka u kojoj vječnost dodiruje vrijeme.” (C.S. Lewis) Tehnika: Suminagashi (tuš / ink), 52 x 42 cm Cijena: 2000,00 KN

PRODANO

Martina Majcen

martina.majcen8@gmail.com

Nakon završene škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu upisuje preddiplomski sveučilišni studij likovne kulture na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Diplomirala je u klasi profesorice Ines Krasić, s glavnim predmetom Grafika i primijenjena grafika.

Dobila je pohvalu ALU za uspješan rad tijekom školovanja. Izlaže na brojnim skupnim izložbama i jednoj samostalnoj. Mediji kojim se bavi su grafika i crtež. U grafici se najviše bavi dubokim tiskom (kombinirane tehnike + tehnika suhe aquatinte) te eksperimentira u samom procesu otiskivanja. Kod crteža se bavi prostornim crtežom odnosno slojevitim izlaskom u prostor.

Rad br.1 (lijevo) Tehnika: pastela, 29,7 x 42 cm Cijena: 300,00 kn

PRODANO

Rad br.2 (desno) Tehnika: olovka, 50 x 50 cm Cijena: 550,00 kn

DOSTUPNO ZA KUPNJU


Milo Sakač

milo.sakac@projekt-i.hr Instagram - https://www.instagram.com/kormilo/ Facebook - https://www.facebook.com/KorMiloArt/

Arhitektonski fakultet završio u Zagrebu. 1988. godine izlaže na prvoj samostalnoj izložbi s temom portreti i arhitektura. Od 2004. do 2007. Sudjeluje na likovnoj koloniji 'Pihači' u Stubičkim Toplicama. 2015. izlaže na prvoj skupnoj izložbi u Beču. Od 2016. pokreće ljetnu galeriju, atelje na otvorenom u Omišu.

U 2017. i 2018. godini svoje radove izlaže na 3 izložbe u Beču. U pripremi su izložbe u Budimpešti, Zagrebu (muzej MIMARA), Ljubljani i Koeln-u. Slikarsku djelatnost veže za tehnike: akvarel, akril, gvaš, kombinirane tehnike, ugljen, kolaž.

Rad br.1 Naziv rada: Shu ma Tehnika: pastela, 6 radova u formatu 29,7 x 42 cm Cijena: 1200,00 kn

DOSTUPNO ZA KUPNJU

Rad br.2 Naziv rada: Močvara na kraju šume Tehnika: akvarel,18 x 24 cm Cijena: 800,00 KN

DOSTUPNO ZA KUPNJU

Morana Jugović

morana.info@gmail.com http://www.morana.info/ Facebook -https://www.facebook.com/moranamahamayaart/ Artpal - https://www.artpal.com/morana

Nakon završenog studija dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu krenula je u školu fotografije "Super Studio 13" u Milanu te danas radi kao dizajner i fotograf.

U posljednjih 7 godina sudjeluje na međunarodnim seminarima "Art Therapy and Painitng Training" U Španjolskoj te 2015. postaje asistentica akademskoj slikarici Meere Hashimoto.

Njen stil rezultat je kombinacije apstraktnog sadržaja i meditacije te unutarnjeg propitkivanja u datom trenutku. Pretežno se koristi akrilom na ručno rađenom papiru.

Rad br.1 Naziv rada: Ples u dvije Tehnika: pastela, 29,7 x 42 cm Cijena: 500,00 kn

DOSTUPNO ZA KUPNJU

Rad br.2 (desno) Naziv rada: Šarena šuma Tehnika: akvarel, 42 x 30 cm Cijena: 650,00 KN

DOSTUPNO ZA KUPNJU

Tea Pranjić

tea.pranjic5@gmail.com Instagram - www.instagram.com/tea.pranjic/

Nakon završenog odjela grafike u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, upisuje Nastavnički odsjek Akademije Likovnih Umjetnosti u Zagrebu gdje diplomira u klasi prof. Ines Krasić. Predstavila je svoje radove na samostalnoj te mnogim skupnim izložbama, projektima u sklopu raznih udruga i manifestacija diljem Hrvatske.

Tijekom školovanja specijalizirala se za grafičke tehnike, posebno duboki tisak. U vlastitim radovima najčešće koristi kombinaciju nekoliko tehnika kako bi prikazala željeni motiv.

Rad br.1 (lijevo) Tehnika: pastela, 29,7 x 42 cm Cijena: 300,00 kn

DOSTUPNO ZA KUPNJU

Rad br.2 (desno) Tehnika: transfer, 29,7 x 35 cm Cijena: 450,00 KN

PRODANO


Tomislav Tomić

tomicatomster@gmail.com http://tomislavtomic.com/

Diplomirao ja na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi prof. Frana Para. Aktivno se bavi ilustracijom i surađuje s mnogim izdavačima u zemlji i inozemstvu. Trenutno radi kao profesor grafičkih tehnika i ilustracije u Školi za primijenjenu umjetnost i dizajn u Zagrebu.

U svojim radovima preferira koristiti linijski crtež tušem i perom inspiriran renesansnim gravurama. Pretjeranim opisivanjem i nabrajanjem detalja često prikazuje svjetove iz mašte inspirirane Dürerom, Bruegelom i Boschom. Voli koristiti literarne predloške poput bajki i basni kao polazišnu točku za svoje radove. Radi u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu.

Rad br.1 (lijevo) Tehnika: pastela, 29,7 x 42 cm Cijena: 400,00 kn

DOSTUPNO ZA KUPNJU

Rad br.2 (desno) Tehnika: tuš, 25 x 35 cm Cijena: 700,00 KN

DOSTUPNO ZA KUPNJU


Ukoliko ste zainteresirani za kupnju raspoloživih radova, molim kontaktirajte nas na broj: 0993138681 (Dan Špicer)

Savez izviđača Hrvatske IBAN: HR5624070001100022695

#izložba #boranka #ekologija #karbon #hrvatskešume #požarišta #hrvatskisavezizviđača

143 views0 comments