• Eurokarbon d.o.o.

2. Karbon radionica - Tempere i vodene boje


Na drugoj po redu likovnoj radionici radili smo slikarskim materijalima Karbon vodenim bojama i temperom.

Mali i veliki kreativci podsjetili su se razlike između ovih materijala za slikanje:

  • Vodena boja sadrži pigmente i ljepila koja se lako razgrađuju u vodi. Za slikanje vodenom bojom ili akvarelom potreban je poseban papir koji se neće raspasti od veće količine vode koja je potrebna za ovu tehniku. Ostavlja lagan i prozračan dojam na papiru.

  • Tempera se nekoć proizvodila miješanjem pigmenata sa jajetom, uljem i ostalim prirodnim sredstvima. Danas su ta sredstva zamijenjena sličnim, umjetno stvorenim, ali sigurnim kako bi tempere što dulje trajale. U radu se također preporuča poseban papir ili platno, a moguće ju je koristiti direktno iz tube ili razrijeđivati vodom za prozračniji nanos.

U vrijeme božićnog darivanja polaznici radionica prikladno su izrađivali prekrasne božićne i personalizirane čestitke za svoje najmilije.

Kreativci s prve Karbon radionice također su ponijeli svoje božićne ukrase izrađene od Karbon glinamola i plastelina te ih ukrasili Karbon temperama ili vodenim bojama.

Pozovamo Vas da nam se pridružite i na idućoj Karbon radionici koje nas očekuje:

  • 15.12.2017. od 17:30h do 19:30h – Karbon drvene bojice i flomasteri: Pismo djedu božićnjaku i ukrašavanje papirnatih vrećica za božićne poklone

Kako nam je bilo, pogledajte u galeriji:

#Eurokarbondoo #radionicazadjecu #centarkulturePeščenica #vodeneboje #tempere #Karbon

40 views0 comments

Recent Posts

See All